Plážový volejbal: Slovenky vyradili v Olsztyne turnajové jednotky

18.06.2016 Celý región

Varšava 17. júna (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová postúpili na grandslamovom turnaji Svetovej série v poľskom Olsztyne už do semifinále, keď v piatok vyhrali tri zápasy. Ráno najskôr v 1. kole play off vyradili domáce turnajové jednotky a už isté účastníčky OH v Riu Kingu Kolosinskú a Moniku Brzostekovú po víťazstve 2:1, popoludní poslali domov aj turnajové štvorky, Kanaďanky Sarah Pavanovú a Heather Bansleyovú takisto po víťazstve v troch setoch a napokon fantastickú jazdu zavŕšili vo štvrťfinále víťazstvom 2:0 nad šiestym nasadeným holandským párom Madelein Meppelinkovou a Marleen Van Ierselovou.

V semifinále sa Slovenky stretnú v sobotu o 11.15 s turnajovými dvojkami Larissou Francou Maestriniovou a Talitou Da Rochaovou Antunesovou z Brazílie. Natália a Dominika dosiahli svoj najlepší výsledok na turnajoch Svetovej série v roku 2016. Do semifinále v rámci Svetovej série postúpili tretíkrát v kariére, v roku 2014 získali bronz v Stavangeri a v Long Beach.

Slovenkám už nejde o body do rebríčka pre účasť na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro, ktorý sa v pondelok 13. júna uzavrel a ony nefigurujú nad čiarou. Poslednou nádejou pre Dubovcovú s Nestarcovou v súvislosti s OH 2016 bude Kontinentálny pohár. Finále európskej edície KP za účasti 16 krajín sa uskutoční 22. - 25. júna v nórskom Stavangeri. Víťazky KP sa kvalifikujú do Ria, ďalšie dve družstvá dostanú ešte šancu zabojovať o štart na OH 2016 v júlovom interkontinentálnom finále v Soči.


Grand Slam - Olsztyn (Poľ.):

piatok:

1. kolo play off:

Kolosinská, Brzosteková (1-Poľ.) - Dubovcová, Nestarcová (23-SR) 1:2 (25, -16, -11)

2. kolo play off:

14.30 h: Pavanová, Bansleyová (4-Kan.) - Dubovcová, Nestarcová (23-SR)

štvrťfinále:

Meppelinková/Van Ierselová (6-Hol.) - Dubovcová, Nestarcová (SR-23) 0:2 (-17, -19)


sobota:

semifinále:

11.15 Larissa/Talita (2-Braz.) - Dubovcová, Nestarcová (SR-23)
 

Vyberte región